dijous, 16 de maig de 2013

Casa Museu Verdaguer

A continuació un lloc de referència sobre el poeta Jacint Verdaguer.
Jacint Verdaguer i Santaló, va néixer a Folgueroles el 17 de maig de 1845 i va morir a Vallvidrera el 10 de juny de 1902. Escriptor romàntic i figura cabdal de la Renaixença, amb la seva obra va posar les bases de literatura catalana moderna.


La Casa Museu Verdaguer és un dels museus literaris més antics de Catalunya que va obrir les seves portes - en ple franquisme l’any 1967- impulsat per la societat civil, especialment pels Amics de Verdaguer. La Casa Museu forma part de la casa familiar on el poeta va viure els primers anys de la seva vida. Situada en un carrer de velles llambordes és un edifici de petites dimensions, típic de les construccions de poble del segle XVII i està ambientada a mitjans del segle XIX. A la planta baixa el visitant segueix les etapes de la vida i obra del poeta. Les cambres del primer pis reprodueixen elements de la vida quotidiana d’un poblet de l’època, i al dalt més alt es pot visitar l’exposició temporal i visionar un suggeridor audiovisual sobre la dramàtica trajectòria de l’autor. Les dimensiones reduïdes del museu i l’interès patrimonial de l’entorn ens permeten entendre Folgueroles com un museu obert. A les façanes dels diversos carrers podem llegir fragments dels poemes, veure les cases on va viure, visitar els temples, i recórrer l’entorn natural i els diversos monuments erigits a la seva memòria.

Casa Museu Verdaguer 
Carrer Major 7
08519 Folgueroles
Telèfon i fax: (+34) 938 122 157 
Correu-e: info@verdaguer.catHoraris De dimarts a diumenge de 10 a 13,30 h. Tancat els dilluns no festius.
Dimarts de 17 a 19 h. 
Dissabtes de 17 a 19h. (de l’1 d’abril al 1 de novembre)Obert tot l’any excepte els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.
Les visites concertades poden tenir horaris més amplis. Com arribar-hi A 5 Km de la ciutat de Vic, comunicada a través de la C-17 de Barcelona a Puigcerdà. 
Des de Vic cal agafar la N-141d de Vic al Pantà de Sau. Eix Transversal de Lleida a Girona C-25, sortida 187 (Calldetenes / Sant Julià de Vilatorta).
Comunica amb les carreteres locals de Tavèrnoles i de Sant Julià de Vilatorta. Travessa el terme un sender de llarg recorregut.Transport públic: 
Hi ha una línea regular d’autobusos de Vic a Folgueroles. Comasolivas, telèfon:938 862 614       
Vic està comunicat amb Barcelona, Lleida i Girona a través d’autobus. www.sagales.com.
La ciutat de Vic també està comunicada amb la línia de tren de Barcelona a Puigecerdà. www.renfe.es Tarifes entrada General: 3 € per persona 
Reduïda: 2.50 € per persona 
Suggeriment per a grups: Visita a la Casa Museu i breu recital de poesia a l’ església 4.00 €


Gratuït:
Visitants individuals menors de 12 anys, persones en atur ,docents, carnet de l’ICOM, socis d’Amics de Verdaguer i socis de la Societat Verdaguer.Entrada reduïda:
Carnet de jubilat, discapacitats, grups escolars i esplais, carnet biblioteca,  Associació de Museòlegs.Entrada 2x1
presentant acreditació:
El 9 Nou, Carnet Jove, Associació St. Tomàs, Amics de l’Atlàntida, club Super 3,TR3SC, ÒMNIUMCULTURAL i Amics d’Espais Escrits10% de descompte  en les  activitats del museu  
presentant  acreditació: Associació Sant Tomàs10% de descompte publicacions FJV: AELC, EELes propostes que es porten a terme a la Casa Museu són inclusives, adaptables per a persones amb discapacitats

.

.

EL CEMENTIRI ÉS PLE D'HEROIS.

EL CEMENTIRI ÉS PLE D'HEROIS.