dissabte, 17 de juny del 2017

Ens ha deixat Pere Soler

Durant la nit del 14 al 15 de juny ens va deixar en Pere Soler i Montoliu de Besalú.
 


Pere Soler, va viure exiliat arrel de les accions contràries al règim franquista. Van ser 10 anys a Escandinàvia: de 1959 a 1961 a Suècia i després, fins el 1969, a Finlàndia .

Al 1970 va entrar al col·lectiu de debat que es deia Seny Nou. Més endavant es va aproximar a Josep Pallach. En morir ell, va fundar el 1976 el partit Democràcia Social Cristiana que més endavant s'incorporà a UDC on Pere Soler hi va militar durant 33 anys. En poc temps va ser conseller de l’ajuntament de Sants, compaginant la seva feina de director comercial en una empresa. Un cop finalitzada la legislatura, va preferir fer política dins del partit per ajudar i no anar a cap llista.  Va ser durant molts anys conseller nacional i aproximadament 10 anys president de la Gent Gran d'Unió de tota la província de Girona.  Al 2012, en el Consell Nacional de finals de novembre, hi ha una gran discussió amb en Duran i Lleida per la deriva unionista del partit i decideix dimitir.

Al 2013, amb militants de diferents organitzacions funda un partit que es defineix social-conservador i d'intenció post-independentista que es digué Front Nacional de Catalunya (no tingué res a veure amb l'històric FNC ja que actualment aquest es troba integrat dins d'ERC). El juny del 2014 aquest partit passa a dir-se Bloc Democràtic Nacional i Pere Soler esdevé President de l'organització.

Aquestes són les paraules d'un company seu de militància:
 Company de lluita incansable i amb un amor profund per la seva terra , la seva gent i i la llibertat que no et deixava defallir davant de tants entrebancs. Un català dels de veritat que ja no veurà la llibertat de la seva Nació.Descansa en Pau. Jo i molts altres mantindrem la torxa de la catalanitat , que tu duies amb tant d'orgull, encesa. No et fallarem.

Podeu trobar més informació:

.

.