dijous, 6 d’octubre del 2016

Ens va deixar Ferran Marull Duran



El 21 de setembre passat, malauradament, ens va deixar Ferran Marull Duran a l’edat de 92 anys, a la seva vila de Calonge, on residia des de que va tornar de l’exili a París, el passat 20 de setembre.

Marull va ser membre de la secció universitària del Front Nacional de Catalunya els anys 40; ell, junt amb en Jaume Castells, van volar el local del SEU (Sindicato Español Universitario) on, els falangistes, torturaven els estudiants sospitosos de catalanisme. S’exilia el 1949, abandonant els estudis de medicina, a París on es guanyà la vida fent de fotògraf de carrer, tasca que convertiria en professió; les seves fotos del maig del 68 –on va ser ferit al cap en una carrega policial- li van donar gran relleu i renom. El Grupo Zeta el va contractar com a corresponsal.

Amb ell desapareix l'últim dels membres de la Secció Militar del Front; molts altres companys l’han precedit en el camí; com a mínim, en Ferran, ha tingut la joia de veure l’esclat per l’alliberament que el nostre poble ha empres i pel que ell, i altres, tan van lluitar en els temps més foscos i difícils de la nostra història.

Sempre el tindrem present i, en record a la seva memòria, nosaltres seguirem endavant.
Que la terra et sigui lleu, amic i company.

Robert Surroca i Tallaferro


Us acompanyo una fotografia, del juny del 2008, durant l’acte d’inauguració, a Barcelona, de la seva exposició sobre el maig del 68. D’esquerra a dreta: Joaquim Ferrer Mallol, Robert Surroca Tallaferro, en Marull, Teresa Clota i Joan Agut Rico, tots ells militants del FNC.





.

.