dijous, 23 de juliol de 2015

Josep Planchart i Martori (Sant Celoni, 5 de desembre de 1918 - Barcelona, 23 de juliol de 2015)Aquesta matinada ha mort Josep Planchart als 96 anys, dirigent històric d'Estat Català, on hi militava des de l'any 1936.
Es farà una cerimònia de comiat demà divendres a 2/4 de 4 al tanatori de Sant Gervasi.

Ens ha deixat el patriota Josep Planchart i Martori, membre d'Estat Català des del 1936; va combatre a la guerra i va ser internat en camps de concentració i treballs forçats a França i a Espanya. Als anys quaranta s'incorpora al Front Nacional de Catalunya, organització independentista clandestina que tenia secció militar. Enquadrat al FNC i a Estat Català, Planchart va passar informació al bàndol aliat durant la Guerra Mundial i va seguir militant a l'independentisme d'EC, el partit fundat per Francesc Macià el 1922, fins al dia d'avui, havent de passar en tres ocasions per les comissaries i la presó durant el franquisme.Va ocupar, després del franquisme, els càrrecs de Secretari General i President d'Estat Català.
 
Tota una vida entregada a la lluita per la independència de Catalunya, el seu esforç i sacrifici, d'ell i de tants milers de patriotes, han fet possible que avui siguem a les portes de tenir per fi l'Estat Català.
Catalunya sempre et tindrà en el seu record!Comitè Executiu d'Estat Català 
                           23 de juliol de 2015


Planchart de jove

Cartell per les eleccions generals espanyoles de 1977

Planchart a la commemmoració de la IV República Catalana el 14 d'abril del 2008

Josep Planchart acompanyat de Conxa Murall (vídua de Martí Torrent (29 d'octubre de 1912 - 15 d'abril de 2012)) a l'acte d'homenatge dels Germans Badia de 2013

.

.

EL CEMENTIRI ÉS PLE D'HEROIS.

EL CEMENTIRI ÉS PLE D'HEROIS.