dissabte, 25 d’octubre del 2008

MONS. JOAN CARRERA I PLANAS

Nascut a Cornellà de Llobregat el 12 de maig de 1930. Va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Conciliar de Barcelona. Fou ordenat prevere al Monestir de Montserrat el dia 11 de juliol de 1954. Exercí el ministeri en parròquies marcadament obreres, a l'Hospitalet de Llobregat, la Barceloneta i a Badalona. Ha estat consiliari de moviments d'Acció Catòlica, especialment de la Joventut Obrera Catòlica (JOC) i vicari episcopal d'ambients obrers de l'Arquebisbat de Barcelona (1967-1976). Formà part de l'equip fundacional de la revista "Correspondència" (1963), per a consiliaris de moviments catòlics obrers, de "Quaderns de Pastoral" i de l'editorial Nova Terra, de la que fou també director literari.



Publicà setmanalment articles a "El Noticiero Universal" (1966-1967), a la revista "El Eco de Badalona" i sobretot al setmanari "Catalunya Cristiana", amb un article setmanal de tema religiós molt valorat i reconegut. Fou impulsor del Grup Cristià de Promoció i Defensa dels Drets Humans (1969-1975) i d'una cooperativa d'habitatges al barri de Llefià de Badalona. Participà en la defensa de la democràcia i dels drets de Catalunya durant els anys 1960-1970 a través de la Comissió de Solidaritat, entitat civil d'ajuda a presos i represaliats (1968-1975). Es preocupà per la preparació d'opcions polítiques democràtiques i pel compromís polític dels cristians, intervingué en el naixement de Convergència Democràtica de Catalunya (1974) i formà part d'Unió Democràtica.




A la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social. Fou nomenat bisbe d'Aliezira (Algesires) i auxiliar de Barcelona el 16 de juliol de 1991, i fou ordenat bisbe el dia 22 de setembre del mateix any. A la diòcesi de Barcelona ha estat Vicari general i Coordinador de la Cúria. Publicacions: A més del nombrosos articles, ha publicat aquests llibres: La canya esquerdada (Barcelona, 1993) Del postconcili al postprogressisme (Barcelona, 1944).



MONS. JOAN CARRERA I PLANAS
Bisbe auxiliar de Barcelona «Considerate Lilia Agri» Morí el dia 3 d’octubre a Barcelona, tot pregant al seu costat al Senyor per la seva ànima, el Sr. Cardenal, familiars, membres del clergat diocesà i amics. La família agraeix les atencions de l’equip mèdic de l’Hospital de la Vall d’Hebron que n’ha tingut cura en la seva malaltia, el suport dels amics que ens han acompanyat aquests dies i les mostres de condol rebudes de tanta gent que estimava i l’estimaven.

.

.