dimarts, 14 d’octubre del 2008

JOSEP SUNYOL i GARRIGA (Barcelona 1898 Serra de Guadarrama 1936).


President del FC Barcelona i directiu de la Federació Catalana de Futbol fou un destacat polític d'ERC, i diputat a les Corts de Madrid. Així mateix també fou president del RACC, gran amant de l'esport i mecenes cultural, fundador i impulsor del periòdic esportiu La Rambla, lluitador i patriota.El 6 d'agost de l’any 1936 va ser afusellat a la serra de Guadarrama sense judici previ per les tropes franquistes.


SUNYOL EL GRAN PRESIDENT DEL FUTBOL CLUB BARCELONA

ACTE HOMENATGE AL PRESIDENT JOSEP SUNYOL

La Penya Barcelonista de Vilanova i la Geltrú ha organitzat un acte públic d’homenatge i reconeixement a la figura de l’expresident del FC Barcelona, Josep Sunyol i Garriga, que presidí l’entitat blaugrana durant els difícils anys 35 i 36 del segle passat.
Josep Sunyol compaginà la faceta de periodista, polític i dirigent esportiu. Fou elegit president del FC Barcelona el 27 de juliol de 1935, any en què el FC Barcelona es proclamà campió de Catalunya.
El 6 d’agost de 1936 Josep Sunyol fou afusellat sense judici previ per l’exèrcit espanyol a la Serra de Guadarrama (Madrid). La mort de Sunyol va ser el preludi d’una de les èpoques més fosques per a Catalunya.
La Penya Barcelonista de Vilanova i la Geltrú vol amb aquest modest homenatge reivindicar una de les figures històriques més importants del FC Barcelona, i alhora vol fer seus els valors de democràcia, civisme i catalanitat que Josep Sunyol va encarnar durant la seva trajectòria de compromís amb el país.
L’acte tindrà lloc el divendres 26 de setembre, a les 20 hores del vespre, a la sala d’actes Joan Papiol de la Penya Barcelonista de Vilanova i la Geltrú (Rambla Vidal, núm. 8, telèfon 938152844) i comptarà amb la presència de l’historiador Carles Santacana, director del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, i d’un representant de la directiva del club.

.

.