dilluns, 27 d’abril del 2015

Conferència sobre el 75è aniversari de la fundació del Front Nacional de Catalunya (FNC).

Dimecres 29 d’abril a la seu del Memorial Democràtic, carrer Peu de la Creu, 4, a les 19 h, els vells militants del FNC Robert Surroca i Agustí Barrera parlaran de la història del FNC.

El FNC fou fundat a París el 04/05/1940, com a organització patriòtica resistent per militants procedents d’Estat Català (EC) i de Nosaltres Sols! (NS!) l’organització liderada per Daniel Cardona (1890-1943) seguint el model insurreccionalista irlandès.

Durant la Segona Guerra Mundial, el FNC col·laborà amb els aliats en tasques d’espionatge i de pas pels Pirineus de fugitius de l’Europa ocupada i d’aviadors abatuts en territori francès.

El FNC va actuar durant la dictadura feixista com a pont històric, salvant la fractura de la derrota del 1939 i la posterior ocupació franquista, va permetre enllaçar el separatisme de F.Macià i D. Cardona, amb els plantejaments d’alliberament nacional i de classe del PSAN el 1968, i els de l’Esquerra Independentista  (EI) dels anys 2000. Les pàgines de la història del FNC són plenes d’heroisme, d’amor i voluntat de servei a la terra.

En la nostra història nacional, els homes i dones del FNC hi tenen un lloc de memòria ben guanyat.

.

.