dimecres, 4 de febrer del 2015

LLuís Maria Xirinacs

'La traïció dels líders' de Xirinacs, en format electrònic i de franc

la Fundació Randa i el Centre d'Estudis Joan Bardina han penjat la trilogia en PDF






Aquest PDF té els tres títols que componen tota la trilogia: 'La sembra laboriosa' (abril, 1993), 'Una pedregada seca' (abril, 1994) i 'La collita perduda' (abril, 1997).

Els responsables de la digitalització de l'obra han volgut destacar en el comunicat aquest fragment de la 'Benèvola conclusió de la primera part':

«Crec que he demostrat a bastament en aquestes pàgines quantes coses són possibles sense vendre's als poderosos. Només cal romandre amorosament i orgànicament lligat al poble. Acostumar-se a obtenir la força política mitjançant el voler del poble, de les dones i homes de carn i os, de la seva feina i de les seves il·lusions, dels seus barris i comarques, de les seves cooperatives, entitats i tota mena d'organitzacions de base, i no per mitjà dels diners, dels impostos, de les armes, de la tècnica, de la propaganda i les intrigues. Cal no impedir, com es fa sistemàticament, l'accés del poble a la informació, a les fonts dels diners públics, als centres de decisió. Aquesta és encara la infanteria imprescindible. I la teníem! I la podem tornar a tenir si sabem i volem omplir el fossat ferest obert entre el poble i els seus líders.»

Font: Vilaweb

.

.