dissabte, 19 d’octubre del 2013

Homenatge al General Moragues

Vull agrair públicament i amb tota la intensitat de que sóc capaç que l'actual consistori de Barcelona, encapçalat per l'alcalde, sr. Xavier Trias, hagi fet possible finalment que la ciutat de Barcelona restitueixi amb tots els honors la figura del General Moragues, Heroi de Catalunya, amb la inauguració que avui hem fet del monument a Pla de Palau.

Han estat 30 anys des que la societat civil va impulsar aquest monument. L'ajuntament de Barcelona en mans del PSC, i amb els seus diferents aliats, MAI va autoritzar-ne la instal·lació.

Avui s'ha posat fi a aquesta vergonya. I el General Moragues té, a la ciutat de Barcelona, al mateix lloc on el seu cap va ser exposat vilment durant 12 anys dins una gàbia, al Pla de Palau, on hi havia el Portal del Mar, el monument que restitueix l'honor col·lectiu als qui el seu únic pecat va ser i és ser fidels a Catalunya.

Avui, el primer tinent d'alcalde de la ciutat, sr. Joaquim Forn, i el regidor de cultura, sr. Jaume Ciurana, han inaugurat solemnement el monument. L'amic Quim Forn ha recordat als presents la vilesa de l'execució del General Moragues. En les capitulacions de Barcelona i de Cardona es va establir el respecte per la vida del nostre general, que havia combatut des del 1705 les tropes invasores felipistes.

Els invasors no van respectar els acords i el van executar amb gran escarni, fins al punt de tenir immisericòrdiament penjat d'una gàbia el seu cap durant 12 anys com a venjança i avís a tots els catalans.

Avui, finalment, la ciutat de Barcelona ha fet justícia i hem restituït la memòria i l'honor d'un dels grans herois de Catalunya. Gràcies a tots els que ho han fet possible. I, com deia al començament, gràcies específicament a la majoria de CiU a l'Ajuntament, que és la que ha acabat amb la vergonya a que els ajuntaments socialistes havien condemnat el nostre heroi, i amb ell, la nostra història i la nostra causa. Gràcies, alcalde Trias, gràcies Quim Forn, gràcies Jaume Ciurana, gràcies Jordi Martí, gràcies de tot cor.

Avui també hi eren els impulsors del monument i homenatge, gràcies sempre per ser-hi i els amics del Memorial1714. I els responsables del tricentenari a Catalunya i a Barcelona, senyos Miquel Calçada i Toni Soler. També hi era el director del Centre Cultural del Born, el sr. Quim Torra, una altra de les enormes realitzacions d'aquest consistori, que ha demostrat el seu compromís inequívoc amb Catalunya i amb la nostra història.



Escrit de Francesc Abad.








.

.