dilluns, 30 de setembre del 2013

Ha mort Josep Vidal Vilellas ‘Marinu’


Sant Andreu (Barcelona), 1953 – Caldes de Montbui, 31/08/2013
Josep Vidal va entrar en contacte amb l’incipient independentisme de finals dels 60 a l’acadèmia DEMOS, de Sant Andreu. Aquesta acadèmia havia estat impulsada pels joves del FNC que pocs anys després fundarien el PSAN, com els germans Castellanos i les germanes Serra. Allà hi va conèixer Josep de Calassanç Serra i Puig ‘Cala’, amb qui va establir una forta amistat i amb qui durtant anys col·laboraria en diferents projectes polítics.
A la universitat va formar part dels GIC (Grups pro Independència de Catalunya), que es dedicaven a fer tasques d’agitació independentista. Anys més tard, Josep Vidal va tenir un paper destacat en l’aparell de propaganda del PSAN-Provisional, sobretot en l’edició i la redacció de la revista Lluita. Posteriorment, va col·laborar activament amb Terra Lliure, com a responsable de realitzar falsificacions de documentació i també tasques de correu entre el nord i el sud.
A partir del naixement de la ràdio i l’escola Arrels de Catalunya Nord va fundar, juntament amb Blanca Serra i Puig, l’associació Arrels Països Catalans, a través de la qual han treballat per a donar suport al projecte nordcatalà.
A nivell professional, Josep Vidal ha estat implicat en l’àmbit de la pedagogia i l’educació ambiental, entre altres projectes va impulsar l’Aula Natura Cortadiu Cadí.
Recentment també ha participat en el documental ‘LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada’, on és entrevistat.
text del blog homenatge d'en Cala

.

.