divendres, 7 de juny del 2013

Homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera






El Centre d’Història Contemporània de Catalunya, el Departament de la Presidència de la Generalitatde Catalunya i la Societat Catalana d’Estudis Històrics us conviden a
Homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera
Dia i hora: dijous 20 de juny, a les 19h
Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47, de Barcelona.

Enguany fa 75 anys de l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera. El Centre d’Història Contemporània de Catalunya i la Societat Catalana d’Estudis Històrics convoquen una jornada acadèmica per entendre’n la trajectòria política i ideològica. Es farà tot resseguint el seu compromís patriòtic, democràtic i cristià, a partir de les responsabilitats que li va encomanar el poble català a l’Ajuntament de Vilanova, a l’efímera República Catalana, al Govern de la Generalitat preestatutari (1931), a les Corts de la República i a la direcció d’Unió Democràtica de Catalunya.
El programa és el següent: 

  • 19 h: Salutacions de la Hble. Sra. Joana Ortega, vicepresidenta de la Generalitat, el Dr. Salvador Giner, president de l'Institut d'Estudis Catalans, i el Dr. Jaume Sobrequés, director del Centre d'Història Contemporània de Catalunya.
  • 19.15 h: 'Manuel Carrasco i Formiguera, advocat, regidor i conseller de la Generalitat de Catalunya provisional', per la Dra. Mercè Morales.
  • 19.40 h: 'Manuel Carrasco i Formiguera, defensor de l'Estatut de Núria, home d'UDC i afusellat per Catalunya', pel Dr. Josep M. Roig.
  • 20.05 h: 'El pensament nacionalista de Manuel Carrasco i Formiguera', pel Dr. Lluís Duran.
  • 20.30 h: 'El pensament cristià i democràtic en la Catalunya republicana', pel Dr. Francesc Canosa.

Cal confirmar assistència per telèfon al 93 552 61 77 o 93 552 91 03, o per correu electrònic a sceh@iec.cat o mferranl@gencat.cat.
Díptic

.

.