dimarts, 21 de juliol del 2009

El foc mata quatre bombers




Hi ha dos més que es troben ferits greus per l'incendi forestal dels Ports

Quatre dels sis bombers que aquest dimarts a la tarda han resultat ferits durant les tasques d'extinció de l'incendi que afecta el Parc Natural dels Ports han mort posteriorment, i els dos altres estan en estat greu. Els bombers s'han vist sorpresos per un canvi sobtat de la direcció del vent mentre es trobaven en una zona de difícil accés.

El foc s'ha descontrolat a la tarda i, empès pel vent, ha avançat cap al nucli urbà d'Horta de Sant Joan i ha obligat a confinar els veïns d'aquest municipi. Hores abans ja s'havien desallotjat diverses cases i masos de la carretera de Tortosa. Les flames han calcinat fins ara una cinquantena d'hectàrees de vegetació i han travessat la carretera T-330, que ha quedat tallada. El vent ha fet retirar part dels mitjans aeris. Hi ha una cinquantena de dotacions terrestres.

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha abandonat la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que tenia a Madrid per desplaçar-se cap a la Terra Alta. També s'ha trasladat el president de la Generalitat, José Montilla. Al migdia, l'absència de vent feia pensar als bombers que al cap de poques hores tindrien controlat el foc. A la tarda, però, les flames han revifat i han avançat en direcció cap a Horta de Sant Joan.

Com a mesura de precaució, els bombers han confinat els habitants d'aquest municipi i han desallotjat les cases i masos que hi ha a la carretera de Tortosa. A més, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha activat la fase d'emergència del Pla Infocat, el pla d'emergència per incendis.

S'han incorporat als treballs d'extinció els mitjans aeris catalans, així com dues unitats de les Brigades de Reforç en Incendis Forestals del ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, que tenen base a Daroca, a Saragossa, i un hidroavió també aragonès. A la tarda, però, el vent ha fet que alguns mitjans aeris s'haguessin de quedar a terra

. Després ha millorat la situació i a mitja tarda s'han pogut enlairar sis helicòpters bombarders i quatre avionetes, que estan treballant amb l'helicòpter de comandament dels bombers i l'hidroavió del ministeri de Medi Ambient.

DESCANSEU EN PAU.

.

.