dimecres, 28 de gener del 2009

Unitat Nacional Catalana: homenatge a Martí Marcó i la victòria de les tropes catalanes enfront les del rei Felipe IV

El 27 de gener de 1939 les tropes franquistes entraven a Badalona, 70 anys després l’espanyolisme més ranci segueix arrelat als nostres barris.

Des de fa 2 anys la senyera del monument pels caiguts del setembre de 1714, ha sofert varis desperfectes, des de tombar el pal a robar la senyera, des de llavors la secció d’Unitat Nacional Catalana Barcelonès Nord sempre em procurat que hi onegi una estelada, fins que l’Ajuntament restauri la Senyera al seu lloc.
Actualment el monument no hi oneja res, és per això que UNCat ha esperat aquest dia per a que hi onegi l’estelada, ho fem amb diferents significats:

  • Badalona és una ciutat catalana i com a tal, els comportaments de colonitzadors no poden ser tolerats, Badalona serà la capital de la cultura catalana al 2010 i ara més que mai hem d’impulsar la catalanitat total de Catalunya (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó).
  • El 26 de gener de 1641 és la data que commemora la victòria de les tropes catalanes enfront les del rei Felip IV a la coneguda batalla de Montjuïc.

  • La mateixa data de l’any 1979, es produeix l’amatrellament i mort del jove militant de Terra Lliure Martí Marcó, per part de la policia espanyola.
  • La creació d’un Exèrcit Català, volem un exercit no per fer cap guerra sinó per defensar la pau i la llibertat.
Esperem que no calgui repetir més aquest acte que per a nosaltres significa un símbol de resistència, de totes maneres Unitat Nacional Catalana sempre estarem per protegir els nostres símbols i la nostra identitat front les forces colonitzadores.

Unitat Nacional Barcelonès Nord, 28 de gener del 2009.
FONT: http://uncat-badalona.blogspot.com/


.

.