dilluns, 27 de desembre de 2010

Joan Sales i Vallès


Joan Sales i Vallès (Barcelona, 19 de novembre de 1912-1983) fou un escriptor, poeta, traductor i editor català. La seva obra més coneguda és la novel·la Incerta Glòria.

Com a editor, va fundar amb la seva esposa Núria Folch i Pi el Club Editor, editorial que va posar a la impremta i al mercat La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda i Bearn o la sala de les nines de Llorenç Villalonga, entre d'altres obres emblemàtiques. Fou promotor de la revista Quaderns de l'exili.

Se li va concedir la Creu de Sant Jordi el 1982.

Frase destacada:"Des de fa 500 anys, els catalans hem estat uns imbècils. ¿Es tracta, doncs, de deixar de ser catalans? No, sinó de deixar de ser imbècils." Joan Sales (Barcelona 1912-1983)
Taula de continguts* 1 Biografia
* 2 Obres
* 3 Premis literaris
* 4 Enllaços externs
* 5 Referències


La novela més famosa Incerta Glòria es divideix en quatre parts que ens acosten la visió de la guerra civil espanyola des d'una visió catalaniste i catòlica que permet visualitzar-ho des d'un posicionament crític amb l'anarquia i el franquisme.

dissabte, 25 de desembre de 2010

Ofrena i homenatge a Francesc Macià

Unitat Nacional Catalana ha participat aquest 25 de desembre en el tradicional homenatge al president de la Generalitat , mort avui fa setanta-sis anys. L'homenatge es fa cada any a la tomba del polític, al cementiri de Montjuïc de Barcelona.
Durant l’acte, s'ha escoltat El Cant dels Ocells i s'ha dut a terme l'ofrena floral en homenatge a un dels pares històrics del catalanisme
Diverses formacions, entre elles UNC, han  volgut recordar, també, els dos patriotes Miquel i Josep Badia, companys del president que foren assassinats pels enemics de Catalunya i de la seva llibertat

Com a nota curiosa cal destacar la presència del president de la generalitat en funcions, José Montilla, i del qui ja ha estat investit, Artur Mas. Cap dels dos ha fet declaracions. 

Fotografia de l'homenatge als Germans Badia


Cartell d'Unitat Nacional Catalana

Enllaços a premsa:

- Btv notícies. (inlcou vídeo)
- La malla.cat (Crònica i foto)
- Vilaweb.cat (Inclou video històric, crònica i fotografies de l'acte)
- Tvregió7 (Video de l'acte)
- Ib3notícies (Video i crònica de l'acte)
- Diari Avui ( Crònica de les declaracion de López Tena, de SI)
- Diari Avui (Crònica i foto de l'acte)
- El Periódico (Crònica i fotos de l'acte)
- Solidaritat Catalana (Crònica i fotografies )
-Annanotícies (Fotografies de l'ofrena i discurs de Reagrupament)

.

.

EL CEMENTIRI ÉS PLE D'HEROIS.

EL CEMENTIRI ÉS PLE D'HEROIS.